Cultuur
Sluiten
KUNST & CULTUUREDUCATIE

kunst & lezingen

We mogen weer! Vorig seizoen konden onze lezingen vanwege corona niet doorgaan, net als de bijbehorende exposities in de diverse musea. We willen deze mooie onderwerpen niet aan uw neus voorbij laten gaan, daarom zullen we een aantal van deze lezingen opnieuw inplannen. Ook musea besteden hier aandacht aan. De lezingen worden weer verzorgd door onze deskundige kunsthistorici Marianne Wilts en Hans de Man.

Marianne Wilts begint in oktober met de lezing over Frida Kahlo, een veelbesproken vrouw en een bijzondere kunstenares, indertijd o.a. bewonderd door Kandisky en Picasso. Vanwege het 25 jarig bestaan van het Mondriaanhuis in Amersfoort staat Marianne tijdens de tweede lezing in november 2021 stil bij de wereld van Piet Mondriaan, zijn iconische werk, zijn spirituele vorming, zijn interesses en vrienden. Naar aanleiding van de geplande tentoonstelling  Suite Vollard  in het Noord Brabantsmuseum gaat de derde lezing van Marianne in februari 2021 vooral over het grafische werk van Picasso. De vierde lezing gaat over Russische kunst, dat onderwerp is aangedragen door een van onze bezoekers en is uitgewerkt door Marianne. Gezien de huidige situatie in Oekraïne gaat de opbrengst van deze lezing naar giro 555.

De laatste lezing is van Hans de Man over Kopenhagen. Mogelijk organiseert hij nog een reis naar deze mooie stad, Kijk voor de actuele informatie op zijn website Kunstcolleges.nl

De lezingen vinden plaats op de donderdagavond van 19.30 tot 21.30u,  doorgaans in De Heerd te Heerde. De entree bedraagt €17,50 In de pauze ontvang je een lekker kopje koffie of thee.

Agenda

Direct contact met één
van onze medewerkers?

Bel 0578 760100.

Schrijf je in voor onze kunstlezingen nieuwsbrief