Cultuur
Sluiten
KUNST & CULTUUREDUCATIE

Welzijnsorganisaties

Cultuurplein organiseert voor jouw organisatie workshops en cursussen die we in gezamenlijk overleg inzetten voor de deelnemers. We werken vraaggericht. Waar is de behoefte en hoe kunnen we deze samen zo goed mogelijk invullen. Naast de eigen activiteitenbegeleiding en dagbesteding zoeken we samen naar vernieuwende en zingevende kunstervaringen. We werken met echte kunstenaars, niet met therapeuten. Kunstbeoefening met kunstenaars gaat gaat over prikkelen, stimuleren, perspectief bieden en ontwikkeling.

We werken samen met jou.

Cultuurparticipatie is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Soms zijn de drempels te hoog om naar een voorstelling te gaan of om deel te namen aan en workshop. Er zijn heel veel kunstvormen mogelijk. Van theater tot muziek of beeldende workshops. Door samen te kijken naar mogelijkheden en bijpassende financiering wordt ineens veel mogelijk voor deelnemers. Wist je dat er verschillende fondsen zijn die we gezamenlijk kunnen aanschrijven? We weten de weg.

Cultuurplein kan eenvoudig inspirerende workshops leveren maar zet in op duurzame partnerschappen waarbij de expertise van jou als organisatie, zorgverlener of welzijnsmedewerker versterkt wordt door kunst. De activiteiten moeten de positieve gezondheid bevorderen en daarmee de kwaliteit van leven verbeteren. Verschillende effecten kunnen optreden van meer sociale contacten tot verminderd medicijngebruik. De creatieve energie doet mensen goed!

Lees over dit onderwerp bij Movisie.

Direct contact met één
van onze medewerkers?

Bel 0578 760100.

Schrijf je in voor onze algemene nieuwsbrief