Cultuur
Sluiten
KUNST & CULTUUREDUCATIE

Meer Muziek In de Klas

Op 9 december 2020 is het MuziekAkkoord Noord Veluwe ondertekend! Dit betekent dat alle basisscholen op de Noord Veluwe samen met muziekverenigingen, culturele instellingen, koren en de gemeenten werken aan structureel muziekonderwijs in gemeente Epe, Heerde, Hattem en Oldebroek.

 

Vanaf februari 2022 hebben alle deelnemende basisscholen een muziekvoucher toegestuurd gekregen die ze kunnen besteden aan Méér Muziek in de Klas. Deze mijlpaal is afgetrapt met onze ambassadeurs Sander en Bastiaan en onze cultuurcoaches Claire, Edith en Renske op 22 maart  op CNS De Regenboog in Oldebroek, PCBS Het Mozaiek in Vaassen en CBS Het Talent in Heerde.

Heb je vragen over hoe het werkt? Kijk dan onderaan deze pagina voor de werkwijze voor scholen. Uiteraard is het van belang dat wordt samengewerkt met de muziekverenigingen, de mede-ondertekenaars van het Muziekakkoord. Jouw cultuurcoach adviseert je graag!

Bekijk hier de film die laat zien hoe het MuziekAkkoord tot stand is gekomen, wat kinderen het leukst vinden aan muziek en waarom het belangrijk is in het primair onderwijs.

 

Doel

Het MuziekAkkoord is een convenant dat in 1,5 jaar tot stand is gekomen met alle relevante partijen, onder begeleiding van Cultuurplein Noord Veluwe en stichting Méér Muziek in de Klas. Doel van het vierjarige akkoord is om alle basisschoolleerlingen in Nederland, zo ook op de Veluwe, structureel muziekonderwijs op school te bieden. Lees hier het gehele MuziekAkkoord: Download MuziekAkkoord Noord Veluwe.

Ambassadeurs

Sander en Bastiaan, twee net afgestudeerde broers met enorm veel plezier in muziek maken, zijn er trots op dat zij als ambassadeurs de promotie van het Noord Veluwse akkoord mogen doen. “Wij vinden het belangrijk om ons in te zetten om kinderen het plezier van muziek bij te brengen en ook andere partijen hiermee verder te helpen.” De broers hebben hiervoor zelfs een live debat met Koningin Máxima, beschermvrouwe van stichting Méér Muziek in de Klas, mogen meemaken.

Voor de ondertekening hebben kinderen van verschillende scholen een speciaal lied opgenomen genaamd ‘Zing maar mee’.

Wil je op de hoogte blijven? Volg Meer Muziek in de Klas Noord Veluwe op Facebook en Instagram.

Werkwijze muziekvouchers voor scholen

Inmiddels is het programma Méér Muziek in de Klas op de Noord Veluwe in volle gang. Naast de gezamenlijke activiteiten (zoals de inspiratiedag voor leerkrachten en de Muziekweek in april), kunnen scholen vanaf 2022 ook gebruik maken van de zogenaamde ‘muziekvoucher’.

Deze voucher is een budget voor, op de school, of door scholen gezamenlijk, uit te voeren plannen in het kader van Meer Muziek in de Klas. Denk daarbij aan deelname aan een leerorkest, een project in samenwerking met een muziekvereniging, de inzet van een muziekvakdocent in de school of de aanschaf van instrumenten of een muziekmethode.

De muziekvouchers voor 2022 zijn tot stand gekomen op basis van het beschikbare budget voor de kalenderjaren 2021 en 2022. De school kan aanspraak doen op onderstaand bedrag om dit te besteden in het kader van Meer Muziek in de Klas. De samenwerking met muziekverenigingen is hierbij een belangrijk onderdeel, gezien de aard van het Muziekakkoord Noord Veluwe. De cultuurcoach van jouw school of gemeente adviseert je graag.

Voorwaarden:

Per school geldt een ander bedrag. Naast een vast bedrag hangt de opslag af van de hoogte van de gemeentelijke subsidie en de hoeveelheid leerlingen. In Hattem loopt al een andere subsidieregeling voor het muziekonderwijs via CMH en de gemeente. Die blijft bestaan. De deelnemende scholen in Hattem krijgen dus geen (extra) vouchers van MMidK. Wel doen zij mee aan alle regionale activiteiten.

Direct contact met één
van onze medewerkers?

Bel 0578 760100.

Schrijf je in voor onze onderwijs nieuwsbrief