Cultuur
Sluiten
KUNST & CULTUUREDUCATIE

Méér Muziek in de Klas

Op 9 december 2020 is het MuziekAkkoord Noord Veluwe ondertekend! Dit betekent dat alle basisscholen op de Noord Veluwe samen met muziekverenigingen, culturele instellingen, koren en de gemeenten werken aan structureel muziekonderwijs in gemeente Epe, Heerde, Hattem en Oldebroek.

 

Heb je vragen over hoe het MuziekAkkoord tot uiting komt? Kijk dan verder op deze pagina. In de uitvoering van het MuziekAkkoord is het van belang dat wordt samengewerkt met de muziekverenigingen, de mede-ondertekenaars van het Muziekakkoord. Heb je nog vragen? Jouw cultuurcoach adviseert je graag!

Bekijk hier de film die laat zien hoe het MuziekAkkoord tot stand is gekomen, wat kinderen het leukst vinden aan muziek en waarom het belangrijk is in het primair onderwijs.

 

Doel

Het MuziekAkkoord is een convenant dat in 1,5 jaar tot stand is gekomen met alle relevante partijen, onder begeleiding van Cultuurplein Noord Veluwe en stichting Méér Muziek in de Klas. Doel van het vierjarige akkoord is om alle basisschoolleerlingen in Nederland, zo ook op de Veluwe, structureel muziekonderwijs op school te bieden. Lees hier het gehele MuziekAkkoord: Download MuziekAkkoord Noord Veluwe.

Ambassadeurs

Sander en Bastiaan, twee net afgestudeerde broers met enorm veel plezier in muziek maken, zijn er trots op dat zij als ambassadeurs de promotie van het Noord Veluwse akkoord mogen doen. “Wij vinden het belangrijk om ons in te zetten om kinderen het plezier van muziek bij te brengen en ook andere partijen hiermee verder te helpen.” De broers hebben hiervoor zelfs een live debat met Koningin Máxima, beschermvrouwe van stichting Méér Muziek in de Klas, mogen meemaken.

Voor de ondertekening hebben kinderen van verschillende scholen een speciaal lied opgenomen genaamd ‘Zing maar mee’.

Wil je op de hoogte blijven? Volg Meer Muziek in de Klas Noord Veluwe op Facebook en Instagram.

Activiteiten & uitvoer MuziekAkkoord

2024

Eind 2024 loopt het MuziekAkkoord af, dat betekent dat dit jaar de laatste beschikbare middelen worden besteed aan uitvoer van verschillende projecten. De projecten verschillen per gemeente, maar de focus in elke gemeente ligt op de samenwerking tussen school en muziekvereniging. In Heerde vindt bijvoorbeeld het Leerorkest plaats, in gemeente Oldebroek en gemeente Epe wordt er momenteel (maart 2024) gewerkt aan voorbereiding van uitvoer van een gemeentebrede projecten – waaraan geïnteresseerde scholen en muziekverenigingen kunnen deelnemen.

Terugblik 2021, 2022& 2023

In 2021, 2022 en 2023 werden de beschikbare budgetten besteed aan verschillende projecten, waaronder:

In 2023 worden de beschikbare budgetten besteed aan regionale inspiratiesessies voor de muziekverenigingen uit de regio, zie hierboven.

Financiën voor scholen

2024 is het laatste jaar van het MuziekAkkoord, de laatste beschikbare middelen worden ingezet voor gemeentebrede projecten. Je wordt als school hierover geïnformeerd, wanneer er de mogelijkheid is voor jouw school om hieraan deel te nemen. Er is – vanwege het nog beperkte budget – géén budget per school beschikbaar m.b.t. Méér Muziek in de Klas.

Wil je meer informatie over Méér Muziek in de Klas? Neem dan contact op met de cultuurcoach van jouw gemeente!

Uit de oude doos

Uitreiken muziekvouchers voor 2022

Vanaf februari 2022 hebben alle deelnemende basisscholen een muziekvoucher toegestuurd gekregen die ze kunnen besteden aan Méér Muziek in de Klas. Deze mijlpaal is afgetrapt met onze ambassadeurs Sander en Bastiaan en onze cultuurcoaches Claire, Edith en Renske op 22 maart  op CNS De Regenboog in Oldebroek, PCBS Het Mozaiek in Vaassen en CBS Het Talent in Heerde.

 

Direct contact met één
van onze medewerkers?

Bel 0578 760100.

Schrijf je in voor onze onderwijs nieuwsbrief