Cultuur
Sluiten
KUNST & CULTUUREDUCATIE

Onze werkwijze

Onze cultuurcoaches zijn dé partners op het gebied van cultuureducatie voor het onderwijs en culturele aanbieders. Elke gemeente (Epe, Heerde, Hattem en Oldebroek) heeft een cultuurcoach die de culturele infrastructuur kent en op basis daarvan het gesprek aangaat, beleidsmatig adviseert en ontwikkelingstrajecten aanjaagt.

Team cultuur & onderwijs

Elk schooljaar ondersteunt team cultuur & onderwijs scholen bij het samenstellen van het cultuureducatie programma. We zorgen voor een up-to-date kwalitatief, inspirerend en eigentijds aanbod van cultuur- en erfgoededucatie op onze site. De cultuurcoaches bezoeken de scholen en adviseren de scholen op het gebied cultuur- en erfgoededucatie. We denken graag mee en bieden ook de mogelijkheid van projecten op maat.

Eva Milou Luimes
teamleider cultuur & onderwijs en cultuurcoach gemeente Epe & gemeente Oldebroek

Laura Veldhuizen – Spronk
backoffice medewerker

Heb je algemene vragen voor team cultuur & onderwijs?
Mail dan naar onderwijs@cultuurpleinnoordveluwe.nl

 

Procesbegeleiding

Een ontwikkelstap op het gebied van cultuureducatie kan klein of groot zijn. Wil jij met jouw school aan de slag met cultuureducatie? Je bent bij onze cultuurcoaches aan het juiste adres.

We helpen je graag, zodat je…

 

Netwerk en professionalisering

We organiseren  jaarlijks verschillende activiteiten in het kader van het onderhouden van het culturele netwerk en de professionalisering van directie, ICC’ers, leerkrachten of culturele aanbieders. Denk aan een netwerkbijeenkomst voor erfgoedaanbieders of ICC’ers, workshopmiddag voor leerkrachten of opleiding tot gecertificeerd ICC’er.

De lokale culturele aanbieders nemen een bijzondere plek in in ons netwerk en aanbod. We ondersteunen hen bij het ontwikkelen van nieuw aanbod en stimuleren op deze manier de samenwerking tussen scholen en lokale aanbieders.

 

Aanbod cultuur & onderwijs

Onze werkwijze

De cultuurcoaches dragen ook zorg voor een aanbod van culturele lessen en activiteiten, welke de scholen uit de gemeenten Epe, Heerde, Oldebroek en Hattem jaarlijks kunnen boeken, ook wel het ‘aanbod cultuur & onderwijs’ genoemd. Het accent van Cultuurplein ligt op het geven van advies aan scholen en het borgen van cultuur- en erfgoededucatie, dit zorgt ervoor dat wij de planning voor sommige lessen en activiteiten uit het aanbod cultuur & onderwijs – indien de school dit wenst – deels loslaten. De planning van alle erfgoedlessen, het ‘Project op Maat’ en de voorstellingen van de Kinderboekenweek en Phion neemt Cultuurplein nog voor haar rekening. Voor de overige lessen, workshops en activiteiten uit het aanbod cultuur & onderwijs heeft de school de keuze of ze via Cultuurplein boeken of rechtstreeks met de aanbieder. Cultuurplein blijft er in alle gevallen voor zorgen dat er kwalitatief goed aanbod op de website wordt aangeboden. Daarnaast blijven de cultuurcoaches als adviseurs tijdens het hele proces betrokken. De cultuurcoach adviseert de scholen én aanbieders.

Over de inhoud van de lessen

Het ‘aanbod cultuur & onderwijs‘ biedt een divers aanbod aan cultuur- en erfgoededucatie. Dit aanbod op de website wordt met constante zorg en aandacht samengesteld en wordt voortdurend aangevuld en/of aangepast. De cultuurcoaches selecteren en screenen onze aanbieders door middel van het voeren van gesprekken en een uitgebreid vragenformulier. Daarnaast bezoeken de cultuurcoaches met regelmaat projecten op de scholen. Op deze manier trachten wij de kwaliteit van het aanbod te waarborgen. Desalniettemin is het mogelijk dat een activiteit of project niet aansluit bij de wensen of verwachting van de school. In dit geval kan dit in eerste instantie met de aanbieder worden besproken. Feedback voor Cultuurplein is daarnaast ten alle tijden welkom.

Praktische info omtrent het boeken van lessen

Op onze site staat bij elke te boeken (bezoek)les, activiteit en voorstelling duidelijk aangegeven of deze alleen via Cultuurplein te boeken is of ook rechtstreeks met de aanbieder. Zoals hierboven al vermeld, zijn de voorstellingen van Phion, de voorstellingen rondom de Kinderboekenweek, de erfgoedlessen en het ‘Project op Maat’ alleen via Cultuurplein te boeken en níet rechtstreeks met de aanbieder.

Ter info: wanneer een school lessen boekt via Cultuurplein, gelden de algemene voorwaarden. Bij het overschrijden van de opgegeven leerlingenaantallen en begeleiders, zullen wij een factuur op nacalculatie sturen.

 

Direct contact met één
van onze medewerkers?

Bel 0578 760100.

Schrijf je in voor onze onderwijs nieuwsbrief