Cultuur
Sluiten
KUNST & CULTUUREDUCATIE

Onze werkwijze

Onze cultuurcoaches zijn dé partners op het gebied van cultuureducatie voor het onderwijs en culturele aanbieders. Elke gemeente (Epe, Heerde, Hattem en Oldebroek) heeft een cultuurcoach die de culturele infrastructuur kent en op basis daarvan het gesprek aangaat, beleidsmatig adviseert en ontwikkelingstrajecten aanjaagt.

Team cultuur & onderwijs

Elk schooljaar ondersteunt team cultuur & onderwijs scholen bij het samenstellen van het cultuureducatie programma. We zorgen voor een up-to-date kwalitatief, inspirerend en eigentijds aanbod van cultuur- en erfgoededucatie op onze site. De cultuurcoaches bezoeken de scholen en adviseren de scholen op het gebied cultuur- en erfgoededucatie. We denken graag mee en bieden ook de mogelijkheid van projecten op maat.

Claire Beukema – Hooijer
coördinator cultuur & onderwijs en cultuurcoach gemeente Heerde

Edith de Jong
cultuurcoach gemeente Hattem en gemeente Oldebroek

Renske Spijker
cultuurcoach gemeente Epe

Laura Veldhuizen – Spronk
backoffice medewerker

Heb je algemene vragen voor team cultuur & onderwijs?
Mail dan naar onderwijs@cultuurpleinnoordveluwe.nl

Nieuwe werkwijze vanaf schooljaar 22-23

Met ingang van schooljaar 2022-2023 ligt het accent van Cultuurplein op het geven van advies aan scholen en het borgen van cultuur- en erfgoededucatie, dit zorgt ervoor dat wij de planning – indien de school en aanbieder dit wenst – deels loslaten. De school krijgt de keuze om de lessen zelf te in plannen, rechtstreeks met de aanbieder (optie 1), óf om Cultuurplein de planning te laten verzorgen (optie 2). Cultuurplein blijft er bij beide opties voor zorgen dat er kwalitatief goed aanbod op de website wordt aangeboden. Daarnaast blijven de cultuurcoaches als adviseurs tijdens het hele proces betrokken. De cultuurcoach adviseert de scholen én aanbieders. Door de omslag van de werkwijze kunnen wij deze taak nog beter invullen.

Optie 1: Plan het zelf

We bieden scholen vanaf schooljaar 2022-2023 de mogelijkheid om zelf rechtstreeks de lessen in te plannen met de aanbieders voor erfgoed- en cultuureducatie. Planning en facturatie verloopt dan rechtstreeks tussen de school en aanbieder. School kiest lessen en/of projecten uit het aanbod op de site van Cultuurplein en neemt vervolgens zelf contact op met de aanbieder, middels de knop ‘Plan het zelf’. Verdere afstemming vindt vervolgens plaats via school en aanbieder.

Optie 2: Boek via Cultuurplein

Scholen kunnen er ook voor kiezen om het aanbod, net al voorgaande jaren, via Cultuurplein te laten lopen. In dit geval boekt de school de lessen via de site van Cultuurplein (knop: ‘Boek via Cultuurplein’). De school schrijft zich in, Cultuurplein verzorgt de planning en facturatie. De school hoeft verder geen actie te ondernemen en ontvangt een factuur voor alle geboekte lessen van Cultuurplein. Wanneer de school voor optie 2 kiest, vragen we een kleine opslag voor de organisatie en planning van de activiteiten. Deze opslag is al ingegrepen bij de weergegeven prijs in de kolom van ‘Boek via Cultuurplein’.

LET OP: wanneer een school lessen boekt via Cultuurplein, gelden de algemene voorwaarden. Bij het overschrijden van de opgegeven leerlingenaantallen en begeleiders, zullen wij een factuur op nacalculatie sturen. 

 

Procesbegeleiding

Een ontwikkelstap op het gebied van cultuureducatie kan klein of groot zijn. Wil jij met jouw school aan de slag met cultuureducatie? Je bent bij onze cultuurcoaches aan het juiste adres.

We helpen je graag, zodat je…

 

Netwerk en professionalisering

We organiseren  jaarlijks verschillende activiteiten in het kader van het onderhouden van het culturele netwerk en de professionalisering van directie, ICC’ers, leerkrachten of culturele aanbieders. Denk aan een netwerkbijeenkomst voor erfgoedaanbieders of ICC’ers, workshopmiddag voor leerkrachten of opleiding tot gecertificeerd ICC’er.

De lokale culturele aanbieders nemen een bijzondere plek in in ons netwerk en aanbod. We ondersteunen hen bij het ontwikkelen van nieuw aanbod en stimuleren op deze manier de samenwerking tussen scholen en lokale aanbieders.

Direct contact met één
van onze medewerkers?

Bel 0578 760100.

Schrijf je in voor onze onderwijs nieuwsbrief