Cultuur
Sluiten
KUNST & CULTUUREDUCATIE
Agenda
Algemeen
Ontstaan in 1984, was het KEKhuis in Epe in het verleden de thuisbasis voor een collectief van lokale (beeldend) kunstenaars: Kollektief Eper Kunstenaars, afgekort tot KEK, waaraan het kunsthuis ook zijn naam ontleent. Aanvankelijk vooral als galerie en nu als plek voor exposities van kunstenaars uit de regio, kleinschalige culturele activiteiten, voorstellingen en van lezingen. Ook staat het KEKhuis ter beschikking als tijdelijk atelier. Er is een intensieve samenwerking met allerlei organisatie binnen en buiten de gemeente Epe. Het KEKhuis is voor kunstenaars èn anderen een ontmoetingsplek voor kunst en cultuur. De missie van het KEKhuis is om professionele kunst laagdrempelig toegankelijk te maken voor jongeren en volwassenen via exposities en andere kunst- en culturele activiteiten. Veel activiteiten hebben een link met maatschappelijk relevante onderwerpen, zoals natuur en milieu, diversiteit, en cultureel erfgoed. In de zomer wordt beeldende kunst gecombineerd met gratis toegankelijke kleine concerten in het Beekpark.
Samenwerking
Cultuurplein zocht een aanvulling op haar dienstverlening en meer zichtbaarheid in Epe. Een plek die aanspreekt, die schuurt, die niet van 9 tot 17 is maar juist prikkelt. Met mensen die een groot hart voor kunst en cultuur hebben en voor Epe. En die ook nog eens een mooie groep kunstenaars aan zich gebonden hebben. Daarmee zetten we de deuren open voor nieuwe vormen van kunst en cultuur. Door jong en oud te verbinden. Meesters- gezellen. Bedoeld om van elkaar te leren en verder te komen. KEK is de plek en heeft de mensen die dat kunnen. Daarom hebben Cultuurplein en kunsthuis KEK met veel plezier per 11 maart 2023 hun samenwerking geformaliseerd met een feestelijke aftrap(foto toevoegen van die dag).

Het doel van onze samenwerking is om, gebruikmakend van elkaars sterktes, het culturele klimaat in Epe te versterken, onder meer door:

  1. het versterken van elkaars positie met betrekking tot inwoners, lokale en regionale overheden, bedrijfsleven en sponsoren;
  2. het bevorderen van de beleving van kunst & cultuur in het algemeen, en in het bijzonder onder jeugd en jongeren;
  3. het bevorderen van samenwerking met en tussen culturele organisaties actief op de Noord-Oost Veluwe.

Openingstijden

Tijdens activiteiten geopend op vrijdag +zaterdag +zondag van 14:00 tot 17:00 uur. En op aanvraag.

Contact

KEKhuisEpe@icloud.com

KEKhuis
Beekstraat 5
8162HA Epe

Facebook

Direct contact met één
van onze medewerkers?

Bel 0578 760100.

Schrijf je in voor onze algemene nieuwsbrief