Cultuur
Sluiten
KUNST & CULTUUREDUCATIE

Cultuur in jouw wijk

Community Art wat is het en wat kan het voor jouw buurt betekenen? Steeds meer maatschappelijke partijen zoals woningcorporaties, zorg- en welzijnsinstellingen en gemeenten zetten kunst en cultuur in bij projecten over maatschappelijke vraagstukken. Ook vanuit bewoners initiatieven ontstaan community art projecten om de leefbaarheid van de eigen buurt een lift te geven.

Wat werkt en wat levert het op?

Community art zijn kunstprojecten waarin een kunstenaar aan de slag gaat met een maatschappelijk thema met alle betrokkenen rondom dat thema. Er is geen vooropgezet plan. Verschillende partijen gaan eerst sparren waarbij de kunstenaar uitdaagt, prikkelt en onverwachte ideeën inbrengt waar vanuit een project vorm krijgt. Eigenlijk zijn de eerste sessies al onderdeel van het project want alles draait om co-creatie waarin een ieder zijn of haar rol heeft.

Projecten zijn geslaagd als ze maatschappelijk rendement opleveren in één of meerdere van de vier effectgebieden. De effectgebieden zijn:

 

Belangrijke vragen die je moet stellen:

Cultuurplein kan hier op verschillende niveaus een rol spelen. Van adviserend tot organisatie en coördinatie tussen de partijen.

Direct contact met één
van onze medewerkers?

Bel 0578 760100.

Schrijf je in voor onze algemene nieuwsbrief