Cultuur
Sluiten
KUNST & CULTUUREDUCATIE

Cultuur voor jou

In een persoonlijk gesprek kijken we waar je behoeftes liggen. Kun je aansluiten bij een bestaande groep of is die stap te groot? Waar liggen je creatieve behoeftes? Wil je schilderen, tekenen, ruimtelijk werken, dansen of liever met muziek aan de slag?  We zoeken een geslaagde lessituatie waarin jij jezelf kunt ontplooien zonder druk. Waar je veilig kunt experimenteren onder begeleiding van een kunstvakdocent. Iemand die jouw creativiteit richting geeft.

Hieronder zie je twee voorbeelden van activiteiten die we in het verleden hebben aangeboden en in het nieuwe seizoen weer willen oppakken. Mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel kunnen deelnemen aan onze schildersgroep. Voor ouderen kunt u wellicht deelnemen aan een van onze schildergroepen of Bewegen & ontspannen welke we ook weer in het najaar willen starten. Bewegen en ontspannen vergemakkelijkt bewegen, bovendien komt een aantal keer valpreventie aan bod i.s.m. het Fysiotherapie centrum Heerde.

Mensen met een lichte (verstandelijke) beperking kunnen aan veel van onze reguliere lessen meedoen. We staan als team voor een inclusieve samenleving. We staan open voor suggesties waarmee we ons aanbod kunnen verbeteren.  Heb je ideeën of voorstellen voor cursussen of workshops? We horen het graag. We leren van jouw input en halen drempels weg.

Schilderen met NAH

Cultuurplein wil in het nieuwe seizoen weer aan de slag met een schildersgroep voor mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel. Het schilderen helpt bij het proces van verwerking en aanvaarding en bij het terugvinden van zelfvertrouwen. Ervaring met schilderen is niet nodig. Als een schilderij af is, schrijven we er ook altijd een verhaal naast. Beeld en tekst vullen elkaar aan. Je ziet het niet direct, maar vaak vertelt het schilderij samen met het verhaal hoe het leven is na hersenletsel. In het nieuwe seizoen willen we weer een nieuwe groep opstarten. Stuur een mail naar info@cultuurpleinnoordveluwe.nl en we nemen persoonlijk contact met je op.

Bewegen & ontspannen

Wekelijks een uurtje bewegen is gezond. Voor iedere 50+-er is er nu Ontspannen & bewegen onder begeleiding. We doen dit altijd veilig en binnen uw mogelijkheden. De bewegingen zorgen voor meer soepelheid waardoor u langer met plezier kunt bewegen. Door gebruik van rustige muziek en op de groep afgestemde oefeningen zult u zich energieker voelen. Soepel en ontspannen, wie wil dat nu niet?
Doordat we met een strippenkaart werken kun je zonder extra kosten een keer overslaan. Een aantal keer per jaar zal valpreventie vanuit Fysiotherapeutisch centrum Heerde langskomen.

Ontspannen & bewegen voor ouderen en mantelzorgers is een initiatief van Cultuurplein. Het is mogelijk gemaakt door ondersteuning van het Ondernemersfonds van de gemeente Heerde (OFGH) en het Cultuur & Erfgoedpact en de gemeente Heerde.

Opgeven uitsluitend via de mail: info@cultuurpleinnoordveluwe.nl

Direct contact met één
van onze medewerkers?

Bel 0578 760100.

Schrijf je in voor onze algemene nieuwsbrief