Cultuur
Sluiten
KUNST & CULTUUREDUCATIE

Nieuwe ICC-cursussen voor leerkrachten PO van start in februari 2024

Cultuurplein organiseert, in samenwerking met Cultuurkust, weer een nieuwe (reguliere) ICC-cursus én een ICC-opfriscursus, welke beide starten in februari 2024. De reguliere cursus is voor nog niet-opgeleide ICC’ers en leid je op tot ‘Interne Cultuur Coördinator’ op jouw school. De ICC-opfriscursus is voor reeds opgeleide ICC’ers en is bedoeld om de kennis op te frissen én biedt begeleiding bij het herzien van het cultuurplan van jouw school.

De aanmelding voor beide cursussen is inmiddels geopend, dus lees snel verder en meld je aan bij interesse!

 

Reguliere ICC-cursus

Reguliere ICC-cursus | De inhoud

De cursus tot Interne Cultuurcoördinator (ICC) biedt praktische handvatten, vaardigheden en inhoudelijke kennis om cultuuronderwijs op school optimaal vorm te geven, te stimuleren en te borgen. Je schrijft als aankomend cultuurcoördinator een cultuurplan, werkt aan draagvlak binnen de school en ontwikkelt je binnen de verschillende rollen die je als cultuurcoördinator kunt vervullen. Je werkt toe naar een doordachte visie op cultuuronderwijs. Bijpassend beleid helpt je om de kwaliteit en continuïteit van cultuuronderwijs te borgen. Deze cursus is geaccrediteerd via Register Leraar met 50 registeruren.

Reguliere ICC-cursus | Voor wie?

Deze cursus is bedoeld voor leerkrachten die al werkzaam zijn als ICC’er, maar hiervoor nog niet opgeleid zijn. Wij adviseren ten zeerste om er zorg voor te dragen dat er op elke school een opgeleide ICC’er werkzaam is, zodat cultuureducatie een vaste plek krijgt in het curriculum van de school. Ook leerkrachten die de taak als Interne Cultuur Coördinator willen gaan oppakken, maar zich nu nog niet bezighouden met cultuur, kunnen we deze cursus aanraden!

Reguliere ICC-cursus | Kosten en aanmelden

Kosten voor deze opleiding zijn €187,50 en kan bekostigd worden vanuit het CMK-budget indien jouw school deelneemt aan CMK (en in de regio van Cultuurplein valt!). Laat het jouw cultuurcoach weten als je hier gebruik van wilt maken. Zie de link in de flyer ‘Reguliere ICC-cursus voorjaar 2024’ (start 1 februari 2024) voor het aanmeldformulier, waar je je kunt aanmelden. Aanmelden vóór 20 december 2023.

Voor meer info over de ICC-cursus: zie deze FLYER. Aanmelden kan via de link in deze flyer of meld je vóór 20 december 2023 via deze link aan voor de reguliere (basis) ICC-cursus.

 

 

ICC-opfriscursus

Voor reeds opgeleide ICC’ers hebben we een verkorte ICC-opfriscursus van 4 bijeenkomsten ontwikkeld. Ben je al geschoold tot ICC’er? Dan is deze cursus wat voor jou!

ICC-opfriscursus | De inhoud

Deze opfriscursus voor reeds geschoolde ICC’ers, biedt praktische handvatten voor de beroepspraktijk waarin jij als ICC’er werkzaam bent. Tijdens een werksessie word je begeleid in het herzien van het cultuurbeleidsplan van jouw school, zodat deze na de cursus weer up-to-date is. Maar ook thema’s als ‘Financiën’ en ‘Draagvlak creëren in je school’ zijn onderwerpen die ruimschoots aan bod komen. Er is ruimte voor jouw persoonlijke leervragen tijdens de intervisie.

ICC-opfriscursus | Voor wie?

Deze opfriscursus is bedoeld voor reeds opgeleide ICC’ers: dat betekent dat je de ‘basiscursus’/reguliere ICC-cursus al hebt afgerond. Deze cursus gaat namelijk de diepte in, biedt ruimte voor het delen van praktijkervaringen en vragen die je hebt als opgeleide ICC’er.

ICC-opfriscursus | Kosten en aanmelden

Kosten voor deze cursuszijn €135,- en kan bekostigd worden vanuit het CMK-budget indien jouw school deelneemt aan CMK (en in de regio van Cultuurplein valt!). Laat het jouw cultuurcoach weten als je hier gebruik van wilt maken. Zie de link in de flyer ‘ICC-opfriscursus voorjaar 2024’ (start 12 februari 2024) voor het aanmeldformulier, waar je je kunt aanmelden. Aanmelden vóór 20 december 2023.

Voor meer info over de ICC-opfriscursus: zie deze FLYER. Aanmelden kan via de link in deze flyer (check goed of je de juiste flyer hebt!) of meld je vóór 20 december 2023 via deze link aan voor de ICC-opfriscursus.

Heb je interesse en wil je je aanmelden? Doe dit dan zo spoedig mogelijk, want voor beide cursussen geldt: VOL=VOL! De cursussen gaan door bij een min. van 5 deelnemers per cursus.

Heb je nog vragen? Mail dan naar onderwijs@cultuurpleinnoordveluwe.nl 

Direct contact met één
van onze medewerkers?

Bel 0578 760100.

Schrijf je in voor onze algemene nieuwsbrief