Cultuur
Sluiten
KUNST & CULTUUREDUCATIE

Kinderboekenweek 2022 groot succes!

Wat hebben we gi-ga-genoten!
De Kinderboekenweek, met als thema ‘Gi-ga-groen!’ is succesvol verlopen voor de scholen op de Noord Veluwe. Na twee jaar van alternatieve activiteiten in de scholen sloegen de Bibliotheek Noord Veluwe en Cultuurplein de handen weer ineen om een passend programma samen te stellen.

Dit programma bestond uit theatervoorstellingen voor leerlingen van alle leerjaren van het basisonderwijs en het bezoek van een auteur in de klas voor de bovenbouwgroepen. Bij deze laatste activiteit gaf een schrijver op interactieve wijze tekst en uitleg over het schrijven van een boek. Alle boeken en voorstellingen hadden een link met het thema ‘Gi-ga-groen’. Zo waren er voorstellingen over de natuur, het klimaat en dieren en leerden kinderen over de verhoudingen tussen de mens en de planeet aarde. En zouden de leerlingen al hebben gezwaaid naar ‘Ooi en Vaar’ uit de voorstelling ‘Nest’?

De organisatie kon rekenen op een mooi aantal aanmeldingen vanuit de scholen: ruim 3000 leerlingen beleefden de ervaring van een theaterbezoek en ruim 1300 leerlingen luisterden aandachtig naar de auteur in de klas. Bij het gehele programma hoorden uitgebreide lespakketten waarmee leerkrachten hun leerlingen konden voorbereiden op het theaterbezoek en het bezoek van de auteur. Dat deze voorbereiding veelal werd gedaan bleek uit het grote enthousiasme van de leerlingen, die liedjes uit volle borst meezongen.

In iedere gemeente was een heus theater het toneel van de voorstellingen: MFA De Heerd in Heerde, Kulturhus EGW in Epe, Kulturhus De Talter in Oldebroek en MFA De Marke in Hattem. In alle gemeentes openden de wethouder van onderwijs en-of cultuur op feestelijke wijze de Kinderboekenweek.

De Bibliotheek Noord Veluwe en Cultuurplein kijken met een goed gevoel terug op de Kinderboekenweek en kijkt uit naar volgend jaar. We hopen dan alle scholen weer te mogen ontvangen!

Direct contact met één
van onze medewerkers?

Bel 0578 760100.

Schrijf je in voor onze algemene nieuwsbrief