Cultuur
Sluiten
KUNST & CULTUUREDUCATIE

Kinderboekenweek 2023

Kinderboekenweek 2023: voorstellingen rondom het thema ‘Bij mij thuis’

Het is deze week weer zo ver: op 4 oktober start de Kinderboekenweek 2023! Ook dit jaar verzorgt Cultuurplein verschillende theatervoorstellingen voor leerlingen van het basisonderwijs in de gemeenten Epe, Hattem, Heerde en Oldebroek. Het thema van de Kinderboekenweek is ‘Bij mij thuis’. Een veelzijdig thema, want iedereens (t)huis is anders en thuis bestaat in verschillende vormen. Het biedt bij uitstek een goed gespreksonderwerp waarin verschillen en gelijkenissen besproken kunnen worden en waarin we van elkaar kunnen leren, want wanneer voel je je ergens thuis? En wat maakt een (t)huis nou echt een thuis?

Deze vragen komen ook aan bod bij de verschillende voorstellingen die daarmee naadloos aansluiten bij het thema van de Kinderboekenweek. Zo wordt er in de voorstelling Schaap zoekt een thuis door middel van een mooi poppenspel zichtbaar gemaakt wat thuis en je thuis voelen eigenlijk betekent en in Help, ik ga logeren wordt aan de hand van een logeerpartij weergeven hoe het er bij iemand anders thuis aan toe kan gaan en welke verschillende gewoontes daarbij horen. Bij elke voorstelling hoort ook een lesbrief die voor- of achteraf behandeld wordt in de klas, wat bijdraagt aan extra verdieping op het thema en een goede voorbereiding/verwerking van het theaterbezoek. Daarnaast zorgen de voorstellingen ervoor dat de leerlingen een mooie theaterervaring beleven waarin het thema echt tot leven komt.

De voorstellingen vinden plaats in verschillende theaters van de verschillende gemeenten: in De Heerd in Heerde, in het Kulturhus EGW in Epe, in het Kulturhus de Talter in Oldebroek en in MFA De Marke in Hattem. De voorstellingen zijn voor de zomervakantie al razendsnel uitverkocht, wat betekent dat maar liefst meer dan 3.000 leerlingen uit de diverse gemeenten een voorstelling tijdens de Kinderboekenweek zullen bezoeken. Wij kijken er naar uit om alle leerlingen te mogen ontvangen!

De vier voorstellingen die gespeeld worden zijn: Schaap zoekt een thuis door Theater Compagnie Alice voor groep 1/2, Help, ik ga logeren door Theatergroep Zwerm voor groep 3/4, Flatkat door Harro van Lien voor groep 5/6 en Laat me met rust! door Jasper Smit voor groep 7/8

Beeld: Help, ik ga logeren – Theatergroep Zwerm

Direct contact met één
van onze medewerkers?

Bel 0578 760100.

Schrijf je in voor onze algemene nieuwsbrief