Cultuur
Sluiten
KUNST & CULTUUREDUCATIE

Dansen vanaf je stoel (of erachter) in Vaassen en Epe

Dansen vanaf je stoel (of erachter) in Vaassen en Epe

In Vaassen en Epe organiseren we ‘Dansen vanaf je stoel’ voor ouderen. Deze danslessen vinden plaats op de volgende momenten:

– Vaassen: Dinsdagochtend van 10.30 tot 11.30 uur in het Anker, Torenstraat 6.
– Epe: Woensdagochtend van 10.30 tot 11.30 uur in het Kulturhus EGW, Stationsstraat 25.

Na afloop is er gelegenheid om gezellig een kopje koffie te drinken.

De lessen worden gegeven door dansdocente Juliette Nieboer van Cultuurplein en lopen door tot aan de zomervakantie 2024. Vanaf September start een nieuwe reeks lessen tot aan de kerstvakantie.  Juliette heeft zich speciaal gericht op de oudere doelgroep. Dansen en bewegen op muziek is niet alleen gezond, maar ook ontzettend leuk. Het zorgt voor vrolijkheid en beweging op je eigen niveau.

Onze dansbewegingen zijn niet gericht op prestaties zoals hoger, sneller of beter, maar op het verbinden met je lichaam. Samen bewegen heeft een belangrijke sociale component. Juliette vertelt: “We richten ons op wat wél mogelijk is en het plezier dat het geeft. Het is prachtig om te zien wat er tijdens een les loskomt bij mensen. Het plezier en de onderlinge verbinding komen altijd terug. We maken samen allerhande dansbewegingen op speciaal geselecteerde muziek, soms rustig, soms vrolijk. Mensen stralen weer na een uurtje bewegen. We gaan nooit over de grens van wat mogelijk is. In het afgelopen jaar heb ik deze lessen gegeven aan meer dan 40 verzorgingstehuizen, allemaal met verschillende groepen. De energie die mensen ervan krijgen werkt nog lang door. Er gaan lades open die lange tijd gesloten waren en verschillende delen van de hersenen worden aangesproken.”

‘Dansen vanaf je stoel (of erachter)’ is een project van Cultuurplein in samenwerking met onder andere Alzheimer Stichting Oost Veluwe. Het is niet alleen leuk, maar ook bijzonder goed voor mensen met geheugenproblematiek. Deelname kost slechts €4 per les, inclusief koffie/thee.

Geef je op via onderstaande links:
– Vaassen: Inschrijven
– Epe: Inschrijven

Samenvatting:

– Locatie Vaassen: Het Anker, Torenstraat 6.
– Tijd: Dinsdagochtenden 10.30 – 11.30 uur.
– Locatie Epe: Kulturhus EGW, Stationsstraat 25.
– Tijd: Woensdagochtenden 10.30 – 11.30 uur.
– Kosten: €4 per keer, inclusief koffie/thee.
– Instromen: Instromen is het hele jaar door mogelijk.

Bewegen op muziek is goed voor de hersenen — Prof. dr. Erik Scherder

Direct contact met één
van onze medewerkers?

Bel 0578 760100.

Schrijf je in voor onze algemene nieuwsbrief