Cultuur
Sluiten
KUNST & CULTUUREDUCATIE

Onze werkwijze

Onze cultuurcoaches zijn dé partners van het onderwijs en culturele aanbieders op het gebied van cultuureducatie. Elke gemeente (Epe, Heerde, Hattem en Oldebroek) heeft een cultuurcoach die de culturele infrastructuur kent en op basis daarvan het gesprek aangaat, beleidsmatig adviseert en ontwikkelingstrajecten aanjaagt.

Aanbod cultuur & onderwijs

Elk schooljaar ondersteunen we scholen bij het samenstellen van het cultuureducatie programma. Scholen kunnen zich inschrijven voor het aanbod cultuur & onderwijs via de website. Daarbij denken we graag mee en bieden we ook de mogelijkheid van projecten op maat.

De lokale culturele aanbieders nemen een bijzondere plek in in ons aanbod. We ondersteunen hen bij het ontwikkelen van nieuw aanbod.

 

Procesbegeleiding

Een ontwikkelstap op het gebied van cultuureducatie kan klein of groot zijn. In beide gevallen begeleiden we de school graag bij iedere stap. Wil jouw school zich ook verder ontwikkelen op het gebied van cultuureducatie? We komen graag langs voor een gesprek!

 

Netwerk en professionalisering

Daarnaast organiseren we jaarlijkse verschillende activiteiten in het kader van het onderhouden van het culturele netwerk en de professionalisering van directie, ICC’ers, leerkrachten of culturele aanbieders.

Denk aan een netwerkbijeenkomst voor erfgoedaanbieders of ICC’ers, workshopmiddag voor leerkrachten of opleiding tot gecertificeerd ICC’er.

 

Team cultuur & onderwijs

Claire Hooijer, coördinator cultuur & onderwijs en cultuurcoach gemeente Heerde

Edith de Jong, cultuurcoach gemeente Hattem en gemeente Oldebroek

Renske Spijker, cultuurcoach gemeente Epe

Lisette Holtdijk, backoffice medewerker

Direct contact met één
van onze medewerkers?

Bel 0578 760100.

Schrijf je in voor onze onderwijs nieuwsbrief