Cultuur
Sluiten
KUNST & CULTUUREDUCATIE

Junior dichter van de Noord Veluwe

**Op zoek naar de Toekomstige Poëet: Junior Dichter van de Noord Veluwe**

Een oproep aan de jonge geesten en dichters in spe! Ben jij gepassioneerd door schrijven en dichten? Dan is de verkiezing voor de Junior Dichter van de Noord Veluwe jouw podium. Na de benoeming van de Dichter van de Noord Veluwe voor volwassenen, is het nu de beurt aan de talenten tot en met 18 jaar. Een gezamenlijke missie van Cultuurplein en de Bibliotheek Noord Veluwe om deze verborgen schatten op te sporen. De bekroning vindt plaats tijdens de Kinderboekenweek, een hoogtepunt in het literaire jaar. Dit avontuur vormt een integraal onderdeel van het project “Ik TAAL met jou”, een initiatief van Cultuurplein in samenwerking met de Bibliotheek Noord Veluwe.

Hoewel het thema van de Kinderboekenweek 2023 “Bij ons thuis” luidt, staat het je vrij een ander pad te bewandelen in jouw poëtische creatie. Jan Bertil Pool van Cultuurplein benadrukt: “Velen zullen een persoonlijk thema kiezen, maar met hun jeugdige geest en onbegrensde verbeelding zijn de mogelijkheden eindeloos. We kijken ook uit naar degenen die de streektaal omarmen in hun gedichten. De jury zal alle invalshoeken waarderen in haar oordeel.”

In Nederland wemelt het van de kinderen en jongeren die een liefde koesteren voor lezen en schrijven. Tijdens jaarlijkse voorleeswedstrijden zien we een competitieve geest ontluiken. Vele kinderen en jongeren houden een dagboek bij of  een (geheim) notitieboekje met eigen songteksten en gedichten. ‘Spoken word’ optredens zijn een ware rage. De wedstrijd zal ruchtbaarheid krijgen via pers, sociale media, scholen en bibliotheken. Op 10 juni jongstleden gaf Thomas Pannenkoek, de allereerste Dichter van de Noord Veluwe, het startschot voor de zoektocht naar zijn jongere evenknie tijdens het Heerdelijk festival.

Jonge creatievelingen tot 18 jaar kunnen hun parels van poëzie (maximaal 3) voor 1 oktober insturen naar Marieke Kanis van de bieb. De bekroning van de uitverkorene vindt plaats op 12 oktober en zal worden aangekondigd door de wethouder van Cultuur van Heerde Dhr. William van Ommen. contact: m.kanis@bibliotheeknoordveluwe.nl

Direct contact met één
van onze medewerkers?

Bel 0578 760100.

Schrijf je in voor onze algemene nieuwsbrief